Web Analytics Made Easy - StatCounter

Contact  |  Tel. 06 - 5150 1372

Dagje Orvelte

Reisdatum 8 september 2020

 

2-Orvelte

Ontdek hèt oerdorp van Drenthe: Orvelte. Als u door Orvelte loopt ziet en voelt u geschiedenis. In een oorkonde uit 1362 wordt het dorp aangeduid als Oervelde. Deze oudste notatie geeft de afkomst van de plaatsnaam aan: het dorp "over het veld". Tegenwoordig is Orvelte een monumentendorp en heeft het de status beschermd dorpsgezicht. Het is een levendig en gastvrij dorp, waar mensen normaal wonen en werken in een authentieke omgeving die nog echt de sfeer van een 19e-eeuws Drents esdorp uitademt.

NU BOEKEN

MEER DAGTOCHTEN BEKIJKEN

 
 

Programma

U wordt thuis opgehaald, indien u in Emmen woont, waarna we naar Orvelte rijden. We beginnen de dag met koffie/thee met Drentse koek bij De Schenkerij in Orvelte. Hierna gaan we naar het Ottenshoes, waar u een rondleiding krijgt en waar we de film "het Orvelte Dagboek" bekijken.
We gaan weer terug naar de Oude Schenkerij waar we een heerlijke pannenkoek zullen nuttigen (incl. 1 consumptie). Hierna is er eventueel nog gelegenheid om zelf wat rond te kijken, te winkelen en/of te wandelen door dit mooie dorp.

 

 
3-melkbussen

Prijzen

Reisprijs     € 34,95 p.p.

Inclusief
Vervoer per luxe minibus, uit- en thuisservice Emmen, koffie/thee met Drentse koek, pannenkoek met 1 consumptie.

Belangrijke informatie
De dagtocht gaat door als er minimaal 6 deelnemers zijn.

Opstapplaatsen
Uit- en thuisservice Emmen

 

 

Ja leuk, deze dagtocht wil ik boeken!

 

 

Met het boeken van deze dagtocht verklaart u akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden voor dagtochten van Zorgbus Emmen.